Recepty > kuře > kuřecí vývar s masem a nudlemi
Potřebné suroviny:
800 g kuřete, 0,1 g celého nového koření, 170 g vaječných nudlí, 0,1 g celého pepře, 20 g petrželové natě, 10 g polévkového koření, 20 g soli, 1700 ml vody, 200 g kořenové zeleniny
Postup přípravy:
Pečlivě opláchnuté kuře vložíme do hrnce, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla a mírně osolíme. Přidáme pepř a nové koření, očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na čtvrtky a vše vaříme téměř doměkka. Uvařené kuře vykostíme a nakrájíme na menší kousky nebo na kostičky. Nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme. Uvařené nudle scedíme, propláchneme a okapané promícháme s kuřecím masem a zalijeme trochou vývaru. Nakonec vývar procedíme, dochutíme polévkovým kořením a necháme ještě přejít varem. Omytou, najemno nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.
Další jídla:
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Čína z kuřecího masa je připravena ve tvaru nudliček.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Kuře na paprice se smetanou rozkrájíme na čtyři kusy...
Kuřecí vývar se zeleninou ůžeme podávat s nudlemi.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou a noky
Recept na přípravu jídla kuřecí vývar s masem a nudlemi přináší na talíř svoji chuť.