Recepty

Recepty > polévky > kuřecí vývar s pikantními nočky

Kuřecí vývar s pikantními nočky

Suroviny potřebné pro přípravu:

kuře, kapusta, celer, vejce, mrkev, máslo, polohrubá mouka, sušená rajčata, čerstvý kerblík, čerstvý libeček, čerstvá pažitka, vegeta, sůl

Recept na přípravu:

Kuře vložíme do studené vody a vaříme asi 40 minut doměkka. Necháme vychladnout a obereme maso od kosti. Ve větším hrnci na másle orestujeme na drobné kostičky pokrájenou mrkev, celer a kapustu. Podlijeme vývarem z kuřecího masa a necháme povařit asi 15 minut. Poté dochutíme solí a vegetou. Polovinu kuřecího masa nasekáme najemno, zbylé dáme zpět do polévky. Nasekané maso dáme do misky, přidáme vaječný žloutek, nasekaný kerblík a libeček, sušená rajčata a mouku. Osolíme a důkladně promícháme na vláčné těsto. Pomocí dvou lžiček tvarujeme z těsta nočky, vkládáme je do vroucí vody a vaříme 5 minut. Pak je rychle ochladíme ve studené vodě. Nočky dáme do polévky, ve které je jenom prohřejeme. Hotovou polévku před podáváním posypeme sekanou pažitkou.

Další recepty:
Smetanová kuřecí polévka ozdobená petrželkou.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Gulášovka s párkem a brambory.
Kuřecí ragú hodinu dusíme.
Kuřecí vývar s drobením

Recepty
Motto

Kuřecí vývar s pikantními nočky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.