Recepty

Recepty > polévky > kuřecí vývar s rýží a čtvrtkou kuřete

Kuřecí vývar s rýží a čtvrtkou kuřete

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/4 kuřete, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, celý pepř a nové koření, 60 g rýže, kousek kostky slepičího bujónu, petrželka, sůl, 1,6 litru vody

Recept na přípravu:

Očištěnou čtvrtku kuřete zalijte studenou vodou, osolte, přidejte pepř a nové koření a vařte pod pokličkou, až maso změkne. Chvíli před dohotovením přidejte cibuli a zeleninu pokrájenou na kostičky. Přebranou rýži propláchněte studenou vodou a pak vařící vodou, vsypte do vařící osolené vody, uvařte doměkka, oceďte, propláchněte vlažnou vodou a nechejte odkapat. Z vývaru vyjměte měkké kuře, cibuli a koření, maso oberte z kostí a pokrájejte na kostičky, vývar dochuťte slepičím bujónem. Maso s rýží rozdělte na talíře, zalijte je vařícím vývarem se zeleninou, posypte drobně pokrájenou petrželkou a podávejte.

Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem a smetanou.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Srbská čorba srbského rolníka.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Žampionový krém vaříme 10-15 minut.
Kuřecí polévka se žampiony - očištěné kuře vložíme do vlažné vody.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Babiččina bramboračka do níž přidáme rozmačkaný česnek.
Drůbeží vývar s rýží

Recepty
Motto

Kuřecí vývar s rýží a čtvrtkou kuřete má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.