Recepty

Recepty > polévky > kuřecí vývar s rýží a masem

Kuřecí vývar s rýží a masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/4 kuřete, kousek mrkve, celeru, petržele, cibule, celý pepř a nové koření, 60 gramů rýže, kousek kostky slepičího bujónu, petrželka, sůl, 1,6 litru vody

Recept na přípravu:

Očištěnou čtvrtku kuřete zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření a vaříme pod pokličkou, až maso změkne. Chvíli před koncem vaření přidáme cibuli a zeleninu pokrájenou na kostičky. Přebranou rýži propláchneme studenou vodou a pak vařící vodou, vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka, odcedíme, propláchneme vlažnou vodou a necháme odkapat. Z vývaru vyndáme měkké kuře, cibuli a koření, maso obereme z kostí okrájíme na kostičky, vývar dochutíme a zesílíme slepičím bujónem. Maso s rýži rozdělíme na talíře, zalijeme je vařícím vývarem se zeleninou, posypeme nadrobno pokrájenou petrželkou a podáváme.

Další recepty:
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Srbská čorba se zeleninou.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Gulášová polévka z mletého masa rozehraje své chutě.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Kuřecí vývar s noky

Recepty
Motto

Kuřecí vývar s rýží a masem má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.