Recepty > polévky > kuřecí vývar z křídel a krků
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,3 kg kuřecích křídel a krků, 2 nakrájené cibule, 4 litry vody, 2 nahrubo nakrájené mrkve, 2 nahrubo nakrájené řapíky celeru, 10 snítek čerstvé petrželky, 4 snítky čerstvého tymiánu, 2 bobkové listy, 10 kuliček černého pepře
Recept na přípravu:
Kuřecí křídla a krky a cibule opékáme na mírném ohni, až se povrch masa uzavře. Přilijeme vodu, seškrabeme případné připečené kousky ze dna a polévku přivedeme k varu. Pěnu na povrchu sbíráme. Přidáme zbývající suroviny, hrnec částečně přikryjeme a polévku zvolna vaříme 3 hodiny. Vývar přecedíme, vychladíme a uložíme do chladničky. Ze studeného vývaru odstraníme tuk ztuhlý na povrchu. Kuřecí vývar vydrží v mrazáku až 6 měsíců.
Další recepty:
Bramborová česnečka s kořením.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Krémová česnečka s brambory.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Ředkvičková polévka z nahrubo nastrouhané ředkvičky.
Kuřecí vývar s nudlemi které zavaříme.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krupicová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželovou natí.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Mexická fazolačka kterou ochutíme estragonovým octem.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Zeleninová polévka s nudlemi
Kuřecí vývar z křídel a krků má své chuťové kouzlo.