Recepty > polévky > kuřecí zapražená polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
silný vývar z kuřete, kořenová zelenina, Vegeta, strouhanka, sůl, bylinky, máslo, koření do sekané, vejce
Recept na přípravu:
Kuře (např. skelety) uvaříme v Papinově tlakovém hrnci doměkka a maso slijeme. V kastrůlku podusíme na másle zeleninu, zaprášíme moukou, vymícháme světlou jíšku a zalijeme vývarem. Rozmícháme v hustou polévku. V míse vařečkou rozmačkáme kuřecí maso, prosypeme kořenící směsí do sekané, přidáme vejce a za podsypávání strouhankou vytvoříme směs na knedlíčky. Zavařujeme je do polévky a dochutíme bylinkami.
Další recepty:
Moravská zelňačka s pečivem.
Kuřecí nudličky s rýží necháme přes noc odležet v lednici.
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Zeleninová polévka s krupicí a pažitkou.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami, mrkví a brambory.
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami kterou posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Marináda na kuřecí maso s kari kořením.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Kolínka s vejcem mícháme dokud se nevytvoří hrudky.
Zapražená polévka
Kuřecí zapražená polévka přináší na talíře svoji chuť.