Recepty > omáčky > kvašená mrkvová čalamáda
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
mrkev, cibule, sůl, hořčičné semínko, bobkové listy
Jak připravit tento recept:
Vodu svaříme s kořením (sůl, hořčičné semínko, bobkové listy). Necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na nudličky a mrkev nastrouháme nahrubo. Zalijeme lákem a pod utěrkou necháme kvasit 2-5 dní.
Další recepty:
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Bramborová kaše s mlékem.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Koprová omáčka se smetanou.
Polévka z červené řepy kterou podáváme se šťouchanými brambory.
Bílé fazole v chilli omáčce s kuřecím masem podáváme s pečivem.
Smetanová dýňová polévka se lžičkou kyselé smetany.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem dochutíme zelí, octem a cukrem dle chuti.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou zasypeme pažitkou.
Polévka z dýně hokkaido ozdobená lžicí zakysané smetany.
Koprová polévka s houbami a strouhaným eidamem.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou a vařenými brambory.
Debrecínské roštěnky
Dozvíte se zde, jak se připravují kvašená mrkvová čalamáda a recept na přípravu.