Recepty > kuře > květák s kuřecím masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
květák, sůl, mletý pepř, 2 vejce, kuřecí plecko
Postup přípravy:
Květák omyjeme a uvaříme, ke květáku rozklepneme 2 vejce a zamícháme. Maso opečeme, zalijeme květákem s vejcem a pečeme pomalu na pánvi. Přidáme koření dle chuti.
Takto upravený květák s masem podáváme jen tak nebo s brambory.
Další jídla:
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Bramborová kaše - brambory rozmačkáme a ušleháme ručním šlehačem.
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Vajíčková tlačenka kterou vaříme 2 hodiny na mírném ohni.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Španělská omeleta do které vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Rýže s kuřetem a houbami
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm květák s kuřecím masem.