Recepty > kuře > květák zapečený s drůbeží sekanou
Potřebné suroviny:
1 středně velký květák, 200 g polotovaru na drůbeží sekanou, 40 g Hery nebo másla, 250 ml mléka, 2 vejce, 120 g polohrubé mouky, 100 g tvrdého sýra, sůl, muškátový květ
Postup přípravy:
Očištěný květák uvaříme ve slané vodě téměř doměkka. Rozmražený polotovar na drůbeží sekanou rozprostřeme na dno vymazané žáruvzdorné formy, pokryjeme menšími růžicemi uvařeného, odkapaného květáku a vše zalijeme palačinkovým těstem se sýrem. Připravujeme je rozšleháním mléka, vajec a mouky s přidáním nastrouhaného sýra. Kořeníme solí a muškátovým květem. Zapékáme ve vyhřáté troubě. Podáváme s bramborovou kaší a ještě doplňujeme zeleninovým, nejlépe rajčatovým salátem.
Další jídla:
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Husí játra jako minutka s rýží.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Obrácené řízky ke kterým podáváme zeleninový salát.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem z masové směsi.
Gulášová polévka z mletého masa s polévkovým kořením.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Zapečený květák s tahini
Recept na přípravu jídla květák zapečený s drůbeží sekanou přináší na talíř svoji chuť.