Recepty

Recepty > polévky > květáková polévka s knedlíčky

Květáková polévka s knedlíčky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Suroviny potřebné pro přípravu jsou uvedeny v receptu.

Recept na přípravu:

Květák uvaříme v osolené vodě a vyndáme ho. Ze 40 g másla a 50 g hladké mouky připravíme jíšku, zavaříme ji do vývaru z květáku a třetinu uvařeného květáku nasekáme do této polévky. Zbylý květák rozmačkáme, smícháme s 1 vajíčkem, 30 gramy másla a trochou strouhanky - podle chuti osolíme a pak tvoříme knedlíčky a zavaříme je do polévky. Zdobíme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Polévka z tvrdého chleba se smetanou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Saská soljanka se smetanou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Hustá květáková polévka se smetanou.
Česnekový dip na brambory dochutíme mletým pepřem.
Játrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Květáková polévka s knedlíčky přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.