Recepty

Recepty > polévky > květáková polévka s knedlíčky z květáku

Květáková polévka s knedlíčky z květáku

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 květák, 1,25 litru vody, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce pažitky, sůl, pepř, 1 vejce, 3 stroužky česneku, podle potřeby strouhanka, špetka majoránky, špetka strouhaného muškátového oříšku

Recept na přípravu:

Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vývar zcedíme a dáme stranou. Připravíme si máslovou jíšku, zalijeme vývarem z květáku a povaříme. Mezitím si připravíme květákové knedlíčky z poloviny vařeného květáku, který rozmačkáme vidličkou, přidáme sůl, koření, vejce, strouhanku a česnek. Z hmoty tvarujeme knedlíčky, které zaváříme do vroucí polévky. Když knedlíčky vyplavou na povrch, přidáme zbytek vařeného květáku, nadrobno nakrájenou pažitku a dále nevaříme.

Další recepty:
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Hustá květáková polévka kterou zjemníme smetanou.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém chladném místě i několik týdnů.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Květáková polévka s mrkví a petrželí.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Květáková polévka s knedlíčky kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
Květákové placičky se sýrem smažíme ze všech stran do zlatohněda.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Květáková polévka

Recepty
Motto

Květáková polévka s knedlíčky z květáku přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.