Recepty > polévky > květáková polévka s mrkví
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 květák, 2 velké mrkve, 1 petržel, kus celeru, mléko, máslo, sůl, podravka
Recept na přípravu:
Mrkev, petržel a celer nastrouháme najemno. Natrouhanou zeleninu orestujeme na másle, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Květák rozebereme, stačí na velké kusy, košťál očistíme a vše dáme vařit k zelenině. Když je květák měkký, košťál vyndáme a růžičky rozšťoucháme v polévce třeba štouchačkou na brambory nebo tím, co máme k dispozici. Na závěr nalijeme do polévky mléko, dochutíme podravkou a chvíli povaříme. Doba přípravy 20 minut.
Další recepty:
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Hustá květáková polévka kterou zjemníme smetanou.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém chladném místě i několik týdnů.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Drobení do polévky z mouky a vejce.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Květáková polévka s knedlíčky kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
Květákové placičky se sýrem smažíme ze všech stran do zlatohněda.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Květáková polévka
Květáková polévka s mrkví přináší na české talíře svoji chuť.