Recepty > polévky > květáková polévka s ovesnými vločkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
polovina menšího květáku, mrkev, petržel, sůl, 4 lžíce ovesných vloček, 2 litry zeleninového vývaru
Recept na přípravu:
Do horkého zeleninového vývaru dáme spolu se solí na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a na růžičky rozebraný květák. Zeleninu povaříme ve vývaru 10 minut. Do polévky přidáme vločky a ještě asi 5 minut povaříme. Při podávání polévku na talíři ozdobíme petrželkou.
Další recepty:
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Hustá květáková polévka má jemnou chuť.
Falešná slepičí polévka z bujonu.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Studená smetanová omáčka s citronem, máslo vymícháme se žloutky do pěny.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze stran do zlatohněda.
Silný slepičí vývar s těstovinami.
Polévka z tvrdého chleba
Květáková polévka s ovesnými vločkami má své chuťové kouzlo.