Recepty

Recepty > polévky > květáková polévka s parmezánem

Květáková polévka s parmezánem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/2 růže květáku, 1,25 litru vody, 1/2 mrkve, 150 g hub, muškátový květ, 10 g strouhaného parmezánu, 1 žloutek, 1 dl sladké smetany, sůl

Recept na přípravu:

Květák uvaříme ve slané vodě ne úplně do měkka, vyjmeme ho a do vody dáme vařit na tuku opraženou nakrájenou mrkev a pokrájené hříbky do měkka. Pak vložíme do polévky květákové růžičky, okořeníme muškátovým květem, přidáme strouhaný parmezán a nakonec žloutek, rozšlehaný ve sladké smetaně a už nevaříme, aby se žloutek nesrazil.

Další recepty:
Tyrolské knedlíčky do polévky zaváříme.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Hustá květáková polévka zjemněná smetanou.
Játrová omáčka se zakysanou smetanou a rýží jako přílohou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme přidáme kousky vychlazeného másla.
Chřestový krém krátce povaříme.
Játrová knedlíčková polévka di které přidáme nudle.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Chřestová omáčka z chřestu.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Recept na květákové placičky se sýrem

Recepty
Motto

Květáková polévka s parmezánem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.