Recepty

Recepty > polévky > květáková polévka s vegetou

Květáková polévka s vegetou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 menší květák, lžíce másla, lžíce hladké mouky, 1 dl smetany, vaječný žloutek, vegeta

Recept na přípravu:

Do vařící osolené vody vložíme květák rozebraný na růžičky a vaříme 5 minut. Na másle uděláme světlou jíšku a za stálého míchání vlijeme vývar z květáků. Občas zamícháme a vaříme asi 30 minut. Přidáme květák, polévku přivedeme do varu, vlijeme vaječný žloutek rozkvedlaný ve smetaně. Krátce prohřejeme a dochutíme vegetou.

Další recepty:
Falešná slepičí polévka z bujonu.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Studená smetanová omáčka s citronem, máslo vymícháme se žloutky do pěny.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze stran do zlatohněda.
Silný slepičí vývar s těstovinami.
Hustá květáková polévka má jemnou chuť.
Polévka z tvrdého chleba

Recepty
Motto

Květáková polévka s vegetou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.