Recepty > polévky > květáková polévka se slaninovými nočky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší květák, drcený kmín, 1 vejce, sůl, muškátový květ, petrželka, pažitka, nastrouhaná kořenová zelenina, hladká mouka, 30 gramů slaniny
Recept na přípravu:
Do vody dáme vařit omytý větší květák, přidáme drcený kmín a pak ke konci vaření přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, sůl, muškátový květ a dovaříme do měkka. Květák poté rozdělíme na dvě části, menší - jednu část ponecháme do polévky, druhou - větší část pak použijeme na květákové placky. Z mouky, slaniny a vejce si uděláme hustší těstíčko na malé nočky, které pak malou lžičkou zavaříme do polévky. Nakonec přidáme pokrájenou petrželku a dochutíme.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které vhazujeme do polévky.
Italská rajčatová omáčka dochucená bazalkou.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Mrkvová polévka s krupičkou pro děti z mrkve.
Oukrop ke kterému podáváme na sádle osmažený chléb.
Játrová omáčka se zakysanou smetanou a bramborem jako přílohou.
Jemná bramborová polévka se žloutkem a mlékem.
Česnekový oukrop ke kterému chutná rozkrájený tvrdší chléb.
Květáková polévka s kostičkami housky.
Bramborová kaše s mlékem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Ochutnejte recept květáková polévka se slaninovými nočky.