Recepty > polévky > květáková polévka se zásmažkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 menší květák, 4 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 3 vejce, sůl, vegeta
Recept na přípravu:
Květák rozebereme na růžičky a doměkka uvaříme v osolené vodě. Mezitím si připravíme světlou jíšku - rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku, kterou zasmažíme do růžova. Když je květák uvařený, v hrnci ho rozmačkáme na malé kousíčky, vývar dolijeme, abychom měli 2 litry polévky a přivedeme k varu. Přisypeme jíšku, dochutíme solí nebo vegetou a 10 minut povaříme. Nakonec přimícháme rozkvedlaná vejce a ještě chvíli povaříme.
Další recepty:
Hustá květáková polévka s houbami.
Celestýnské nudle použijeme do polévky.
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Zelná polévka s klobásou z kysaného zelí.
Červený boršč z hovězího a vepřového masa.
Zelné závitky - hlávku zelí uvaříme do poloměka...
Valašská kyselica z brambor, kyselé smetany a mléka.
Zelná polévka s klobáskou.
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Květáková polévka
Ochutnejte recept květáková polévka se zásmažkou.