Recepty > polévky > květáková polévka se zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 květáku, 2 mrkve, 1/4 malého celeru, 2 brambory, 1 malá petržel, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kostka slepičího vývaru, sůl, pepř, olej
Recept na přípravu:
Na oleji si dozlatova osmahneme nadrobno pokrájenu cibuli, přidáme nakrájenou mrkev a smažíme ji asi pět minut. Přidáme oloupaný kus celeru, petržel, nakrájené stroužky česneku a kostku slepičího vývaru a vše vaříme necelých dvacet minut. Poté ještě dodáme rozebraný na malé růžičky květák a brambory nakrájené na kostky a vaříme do změknutí brambor. Nakonec podle chuti dosolíme a opepříme.
Další recepty:
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Květáková polévka s knedlíčky ozdobená zelenou petrželkou.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka z červené řepy
Květáková polévka se zeleninou má své kouzlo.