Recepty > polévky > květáková polévka z uvařeného květáku
Suroviny potřebné pro přípravu:
uvařený květák, cibule, voda, sůl, muškátový oříšek, ředkvičky, trocha smetany, vajíčko
Recept na přípravu:
Uvařený květák rozmixujeme spolu s trochou vody, použijeme tolik vody, aby byla polévka krémová a nemusela se zahuš´tovat moukou. Přidáme muškátový oříšek, sůl a dáme vařit. Do horké polévky přidáme krájené ředkvičky, rozkvedlané vejce a trochu smetany.
Další recepty:
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Svíčková z dýně hokaidó překvapí svou chutí.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Pikantní česnečka kterou posypeme drobně nakrájenými vejci.
Italská rajčatová omáčka kterou ozdobíme lístky bazalky.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Bramborová polévka s koprem do které přidáme rozkrájená vejce.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Polévka z dýně Hokaido
Květáková polévka z uvařeného květáku má své kouzlo.