Recepty > polévky > květinová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
podle možnosti svazečky mladých kopřiv, sedmikrásek, žebříčku, listů pampelišek, špenátu, šťovíku, salátu, lístků fialkových a jahodových, trochu libečku, bazalky, mladého pórku, pažitky a zelené petržele, 1,25 litru vody, sůl, 1 žloutek, 1/2 dl mléka nebo smetany, máslo, květy sedmikrásek na ozdobu.
Recept na přípravu:
Bylinky omyjeme, usekáme na prkénku a krátce povaříme ve vodě, osolíme a zahustíme žloutkem rozmíchaným v troše mléka nebo smetany. Na talíři ozdobíme čerstvými kvítky sedmikrásek a hoblinkou másla. Můžeme též upravit s kyselou smetanou, pak ještě při vaření vlijeme do polévky trochu octa.
Další recepty:
Hustá květáková polévka zjemněná smetanou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Tyrolské knedlíčky do polévky zaváříme.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Játrová omáčka se zakysanou smetanou a rýží jako přílohou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme přidáme kousky vychlazeného másla.
Chřestový krém krátce povaříme.
Játrová knedlíčková polévka di které přidáme nudle.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Chřestová omáčka z chřestu.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Recept na květákové placičky se sýrem
Květinová polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.