Recepty

Recepty > polévky > květinová polévka

Květinová polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

podle možnosti svazečky mladých kopřiv, sedmikrásek, žebříčku, listů pampelišek, špenátu, šťovíku, salátu, lístků fialkových a jahodových, trochu libečku, bazalky, mladého pórku, pažitky a zelené petržele, 1,25 litru vody, sůl, 1 žloutek, 1/2 dl mléka nebo smetany, máslo, květy sedmikrásek na ozdobu.

Recept na přípravu:

Bylinky omyjeme, usekáme na prkénku a krátce povaříme ve vodě, osolíme a zahustíme žloutkem rozmíchaným v troše mléka nebo smetany. Na talíři ozdobíme čerstvými kvítky sedmikrásek a hoblinkou másla. Můžeme též upravit s kyselou smetanou, pak ještě při vaření vlijeme do polévky trochu octa.

Další recepty:
Hustá květáková polévka zjemněná smetanou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Tyrolské knedlíčky do polévky zaváříme.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Játrová omáčka se zakysanou smetanou a rýží jako přílohou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme přidáme kousky vychlazeného másla.
Chřestový krém krátce povaříme.
Játrová knedlíčková polévka di které přidáme nudle.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Chřestová omáčka z chřestu.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Recept na květákové placičky se sýrem

Recepty
Motto

Květinová polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.