Recepty > moučníky a dezerty > kynutý borůvkový koláč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 35 g čerstvého droždí, 70 g másla, 50 g cukru, 1 vejce, 1 bílý jogurt, 500 g borůvek, sůl
Drobenka: 100 g hrubé mouky, 25 g másla, 20 g cukru
Recept na přípravu:
Polohrubou mouku prosejeme do mísy a vytvoříme v ní důlek. Rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, chvíli necháme vzejít kvásek a vlijeme do důlku v mouce, zasypeme trochou cukru, máslem, vejcem, trochou jogurtu, vytvoříme těsto, které necháme vykynout. Když těsto po asi 20 minutách vykyne, opět je promícháme. Poté těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, zasypeme oslazenými borůvkami a posypeme drobenkou připravenou z hrubé mouky, másla a cukru. Necháme ještě dalších 10 minut kynout a poté pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C po dobu 20 minut.
Další recepty:
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Velikonoční mazanec s rozinkami.
Ananasová buchta s polevou.
Banánové muffiny s kousky čokolády nebo oříšků.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Sypaný koláč s jablky ochutíme skořicí.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Buchta se zakysanou smetanou necháme v chladnu vychladit.
Banánový dort z piškotů
Toto lahodné jídlo přináší recept kynutý borůvkový koláč.