Recepty > z brambor > kynutý bramborák
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 velkých brambor, mletý pepř, sůl, 1 kostka droždí (42g), 1 litr mléka, majoránka, česnek, 2 vejce, 1 kg polohrubé mouky, 250g sádla, salám nebo anglická slanina
Recept na přípravu:
Z trochy vlažného mléka a droždí smícháme kvásek a necháme vzejít. Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, slijeme přebytečnou vodu, přidáme vroucí zbylé mléko, sůl, mletý pepř, koření, vejce, nadrobno nakrájený salám nebo slaninu (množství podle chuti), prolisovaný česnek, sádlo, kvásek, promícháme a těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme dozlatova v troubě.
Další recepty:
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Pohanková kaše na sladko se strouhaným perníkem.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Škubánky recept na přípravu.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Recept na bramboráky se zelím
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept kynutý bramborák.