Recepty > moučníky a dezerty > kynutý koláč s tvarohem
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 dkg polohrubé mouky, 7 lžic oleje, 3 dkg droždí, 1 lžička citronové šťávy, necelá 1/2 lžička soli, 4,5 lžíce cukru krystal, vejce, 2 dl mléka, marmeláda podle chuti, máslo na vymazání plechu
Tvarohová náplň: 75 dkg tvarohu ve vaničce, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1/2 vanilkového cukru, cukr krystal podle chuti
Žmolenka: 10 dkg polohrubé mouky, 5 dkg moučkového cukru, 5 dkg Hery, 1/2 vanilkového cukru
Recept na přípravu:
Do misky nalijeme trochu vlažného mléka, smícháme s 1/2 lžící cukru a rozdrobeným droždím. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Všechny ostatní suroviny vložíme do mísy, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Dáme na teplé místo a necháme vykynout (3/4-1,5 hod. podle tepla). Vykynuté těsto roztáhneme na plechu navlhčenými prsty do stran, kde uděláme malý okraj. Na těsto natřeme marneládu a na marmeládu natřeme tvarohovou náplň. Připravíme si žmolenku - suroviny promneme prstama a vzniknou hrudky a žmolenku nasypeme nahoru.
Koláč vložíme do trouby předem vyhřáté na 180 °C, za 12 minut koláč přendáme na horní mřížku, aby se také opekla žmolenka. Celkem pečeme cca 23 minut. Pokud máte rádi sladší, můžete ho až vystydne pocukrovat.
Další recepty:
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Tiramisu z mascarpone bez vajec necháme vychladit v lednici.
Kynutý jablkový koláč potřeme rozšlehaným bílkem.
Buchta se zakysanou smetanou a pudinkem vanilkovým.
Kynutý jablkový koláč s tvarohem posypeme podle chuti.
Cuketová buchta se zakysanou smetanou kterou posypeme nastrouhanou čokoládovu tyčinkou.
Borůvkový koláč s tvarohem a zakysanou smetanou nakrájíme a podáváme.
Buchta se zakysanou smetanou
Tuto lahodnou chuť přináší recept výborný kynutý koláč s tvarohem.