Recepty

Recepty > polévky > kyselá bramborová polévka

Kyselá bramborová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g oloupaných brambor, hrst sušených hub, 1 cibule, mrkev, celer, kořenová petržel, bobkový list, pepř celý, 1 lžíce hladké mouky, 2 dcl nízkotučného mléka, ocet, sůl

Recept na přípravu:

Na kostičky nakrájené brambory, očištěnou zeleninu a houby vaříme v 1-1,5 litru osolené vody, do které přidáme bobkový list. Mouku rozšleháme s mlékem tak, aby se nevytvořily žmolky. Dříve, než brambory zcela změknou, polévku touto směsí zahustíme a ještě chvíli povaříme. Je třeba dbát na to, aby se brambory nerozvařily. Uvařenou polévku dochutíme octem, případně dosolíme.

Další recepty:
Chřestová omáčka s těstovinami.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Jemná bramborová polévka

Recepty
Motto

Kyselá bramborová polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.