Recepty > omáčky > kyselá houbová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g čerstvých hub, 2 lžíce hladké mouky, 4 bobkové listy, mléko, olej nebo sádlo na jíšku, ocet, sůl
Jak připravit tento recept:
Nakrájené houby vložíme spolu s bobkovými listy do trochy vody a vaříme. Z mouky a tuku vytvoříme světle hnědou jíšku. Když jsou houby uvařené, odstraníme bobkové listy, přidáme jíšku a podle potřeby přilijeme mléko aby měla houbová omáčka obvyklou hustotu. Osolíme a necháme provařit. Nakonec přidáme trochu octa podle individuální chuti a toho, jak chceme mít omáčku kyselou a nakonec můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Další recepty:
svíčková omáčka na smetaně, čočková polévka, vepřová panenka na víně, houbová polévka se smetanou, houbovka s vejcem, houbová omáčka po jihočesku, houbová omáčka, rychlá rajská polévka, majonéza z žervé, rajská omáčka, houbová omáčka na víně s kapary, kyselé zelí na čínský způsob, bílá polévka s vajíčkem, majonéza
Dobrou chuť vám přeje kyselá houbová omáčka.