Suroviny potřebné pro přípravu:
Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.
Recept na přípravu:
2 brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do litru vody, když jsou skoro měkké, přidáme 500 g kysaného zelí, hrstku sušených a předem ve vodě namočených hub, nakrájenou klobásku nebo kousek uzeného masa, osolíme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list, pepř. Asi 10 minut povaříme, pak smícháme asi čtvrt litr mléka s 200 ml šlehačky a troškou hladké mouky, zavaříme do polévky, necháme už jen mírně povařit. S chlebem jako celé jídlo.
Další recepty:
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Valašská kyselica s brambory, smetanou a mlékem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Fazolačka na kyselo kterou dle chuti přikyselíme.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Zelňačka s mrkví
Kyselica přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.