Recepty > kuře > labužnická játra
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecích jater, 4 vejce, 2 dcl kachního nebo husího tuku, 1 smetana na šlehání, sůl, strouhanka
Postup přípravy:
Játra rozmixujeme, přidáme vejce, sůl, tuk a mixujeme. Přidáme smetanu a důkladně promícháme. Pekáč vymažeme, vysypeme strouhankou, přidáme směs a pečeme na 200-220 °C deset minut, až vznikne kůra. Poté pokračujeme v pečení asi 20 minut na 175 °C, dokud játra nenabobtnají - uvnitř však nesmí být vlhká.
Další jídla:
Španělská omeleta do které vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku.
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Bramborová kaše - brambory rozmačkáme a ušleháme ručním šlehačem.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Vajíčková tlačenka kterou vaříme 2 hodiny na mírném ohni.
Kuřecí játra zapečená ve slanině podáváme s vařenými brambory.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Játra na cibulce
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm labužnická játra.