Recepty > kuře > labužníkův králík
Potřebné suroviny:
1 králík, 250ml šlehačky, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř
Marináda: 125g másla, 5 lžic plnotučné hořčice, sůl, 1 lžička sladké papriky, 3 lžičky grilovacího koření
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme na osminky, rozebereme a vyložíme s nimi dno pekáče, králíka naporcujeme, omyjeme a poklademe na osminky cibule.
Na marinádu rozpustíme máslo, přidáme koření a po chvilce zamícháme hořčici. Osolíme a mícháme, až se vše spojí. Ještě teplou marinádou potřeme porce králíka z obou stran, po zchladnutí pekáč přikryjeme alobalem a necháme do druhého dne v lednici.
Druhý den porce králíka i s alobalem vložíme do trouby vyhřáté předem na teplotu 200°C a pečeme cca 45 minut. V průběhu pečení podle potřeby podléváme a maso potíráme výpekem.
Poté alobal odstraníme, králíka přelijeme trochu osolenou a opepřenou šlehačkou a dopečeme doměkka.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Další jídla:
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Kachna pečená na medu podávaná s rýží.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Kuřecí stehna pečená na smetaně podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky a ovocným kompotem.
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Kachna na pomerančích a medu chutná s rýží.
Králík na olivách s chlebem nebo těstovinami.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Králík na paprice podávaný s knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pikantní kuře necháme dopéct, aby mělo zlatavou kůrku.
Králík na zelenině recept
Recept na přípravu jídla labužníkův králík přináší na talíř inspiraci.