Recepty

Recepty > kuře > labužníkův králík

Labužníkův králík

Potřebné suroviny:

1 králík, 250ml šlehačky, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř
Marináda: 125g másla, 5 lžic plnotučné hořčice, sůl, 1 lžička sladké papriky, 3 lžičky grilovacího koření

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme na osminky, rozebereme a vyložíme s nimi dno pekáče, králíka naporcujeme, omyjeme a poklademe na osminky cibule.

Na marinádu rozpustíme máslo, přidáme koření a po chvilce zamícháme hořčici. Osolíme a mícháme, až se vše spojí. Ještě teplou marinádou potřeme porce králíka z obou stran, po zchladnutí pekáč přikryjeme alobalem a necháme do druhého dne v lednici.

Druhý den porce králíka i s alobalem vložíme do trouby vyhřáté předem na teplotu 200°C a pečeme cca 45 minut. V průběhu pečení podle potřeby podléváme a maso potíráme výpekem.

Poté alobal odstraníme, králíka přelijeme trochu osolenou a opepřenou šlehačkou a dopečeme doměkka.

Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Další jídla:
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Kachna pečená na medu podávaná s rýží.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Kuřecí stehna pečená na smetaně podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky a ovocným kompotem.
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Kachna na pomerančích a medu chutná s rýží.
Králík na olivách s chlebem nebo těstovinami.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Králík na paprice podávaný s knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pikantní kuře necháme dopéct, aby mělo zlatavou kůrku.
Králík na zelenině recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla labužníkův králík přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.