Recepty > kuře > lahodné krůtí řízky
Potřebné suroviny:
6 krůtích řízků, sůl, mletý pepř, libeček, anglická slanina, máslo, hladká mouka, vejce, strouhanka, šlehačka
Postup přípravy:
Krůtí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme libečkem. Na každý řízek položíme plátek anglické slaniny a stočíme. Srolované řízky pak obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Zapékací misku vymažeme silnou vrstvou másla, stočené řízky poklademe těsně vedle sebe, zalijeme šlehačkou tak, aby byly řízky ponořené. Přiklopíme a pečeme v rozpálené troubě asi 15 minut. Poté pokličku odstraníme a ještě dopečeme, až budou mít řízky zlatohnědou barvu.
Další jídla:
Omáčka z uzené slaniny podávaná s vařenými brambory.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Játrová omáčka s rýží kterou dusíme doměkka.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Pečená krůtí stehna s vhodnou přílohou.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Kuřecí stehna na zelenině dopečeme nezakrytá.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Cuketa v sýrovém těstíčku podáváme s bramborem a dresinkem.
Kuřecí závitky s libečkem pečené v troubě.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí řízky recept
Recept na přípravu jídla lahodné krůtí řízky přináší na talíř inspiraci.