Recepty > vepřové maso > lahůdkové závitky se slaninou a sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 vepřové plátky, libeček (nebo magi), 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky sýra Eidam, hladká mouka, vejce, strouhanka, máslo, 1 šlehačka, sůl, pepř, párátka nebo nit
Postup přípravy:
Vepřové plátky osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme 1 lístek libečku, položíme plátek anglické slaniny, plátek sýra a stočíme do závitku, který upevníme párátkem nebo nití. Takto připravené závitky obalíme v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka). Vložíme do máslem hojně vymazané zapékací mísy nebo pekáčku. Mísa by měla svou velikostí odpovídat počtu závitků tak, aby nezbývalo volné místo. Zalijeme šlehačkou, mísu přikryjeme vrchním dílem a vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme přikryté 15-20 minut při 250 °C, poté mísu odkryjeme a dopékáme tak dlouho, dokud se šlehačka téměř nevypeče a závitky získají nazlátlou barvu.
Lahůdkové závitky se slaninou a sýrem podáváme s vařenými brambory.
Další recepty:
vepřové kotlety se šunkou, vepřové švejžužu, kuřecí závitky na kari, zapečená rýže se zelím a vepřovým masem, džuveč, vepřové kotlety, marinovaná vepřová kýta, kanadské kotlety, vepřová kýta na medvědí způsob, domácí klobásy, medová marináda, pivovarský tokáň, zapečené vepřové závitky
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.