Recepty > moučníky a dezerty > langoše
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g hladké mouky (pokud se bude lepit těsto, trochu přidat)
1 malý bílý jogurt
1 lžíce oleje
1 lžička cukru do kvásku
1 droždí
špetka soli
vlažná voda dle potřeby (na kvásek 150ml a pokud bude potřeba, další do těsta, dokud není vláčné)
pomazání a posypání podle toho, co vám chutná
Recept na přípravu:
Zaděláme kvásek. Pak do mísy přidáme mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zaděláme těsto. Pokud je tuhé přidáme vodu, pokud se lepí, přidáme mouku. Když je hotové těsto, hned rozdělíme na bochánky a ty rozválíme na placky, které pak necháme kynout cca 15 minut. Pak smažíme.
Další recepty:
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Langoše z kefíru
Recept na langoše vykouzlí na stole lahodnou chuť.