Recepty > moučníky a dezerty > langoše ze zakysané smetany
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 dkg hladká mouka, 1 zakysaná smetana, 350 ml vlažného mléka, 1 kávová lžička soli, 1 kávová lžička cukru, 1 kostičku čerstvé droždí, dle potřeby: olej na vymazání sáčku na těsto, dle potřeby: olej na smažení, 3 stroučky česneku, dle chuti: kečup, dle chuti: nastrouhaný sýr
Recept na přípravu:
Mouku prosejeme, aby se provzdušnila a osolíme. Uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru a zalejeme vlažným mlékem. Počkáme, až nám droždí poskočí, přidáme zakys. smetanu a zaděláme vláčné těsto. (Pozor pokud budete dělat z hladké výběrové přidat 3 lžíce mléka).
Těsto musí mít konzistenci kynutých těst na koláče. Musí být jemné a dobře se vytahovat. Těsto dávám do 3 sáčků. Do každého dáme po 1 lžičce oleje a sáček protřepeme. Do takto vymazaných sáčků rozdělím těsto a u vrchu uzavřu, ať má prostor na kynutí. Vložím do lednice a nechám kynout, je možno si udělat dopředu vydrží takto 4 dny. Pak jen odebírám na potřebné množství langošů a smažím. Kuličku těsta roztáhneme do kulata střed by měl být nejtenší a kraje hrubší. Smažíme na pánvi a výška oleje by měla být alespoň 2 cm.
Hotový langoš potřeme kečupem smíchaným s prolisovaným česnekem a bohatě posypeme sýrem.
Další recepty:
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Langoše smažíme.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Langoše z kefíru
Recept na langoše ze zakysané smetany vykouzlí na stole lahodnou chuť.