Recepty

Recepty > kuře > lázeňská kachna

Lázeňská kachna

Potřebné suroviny:

1 kachna, 100 g žampionů, 100 g mrkve, 10 malých cibulek, 3 dl bílého vína, 50 g másla, sůl

Postup přípravy:

Omytou kachnu osolíme na povrchu i zevnitř, vložíme ji do pekáče, podlijeme trochou vody, přiklopíme a pečeme v troubě za občasného podlévání vodou téměř doměkka. Mrkev nastrouháme na hrubší nudličky, přidáme plátky žampionů a hrst cibulek a vše osmažíme na másle. Téměř upečenou kachnu naporcujeme, vrátíme do pekáče, přidáme osmaženou směs a podlijeme vínem. Kachnu dopečeme a jako přílohu podáváme brambory posypané petrželovou natí.

Další jídla:
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Kuřecí stehna na zelenině dopečeme nezakrytá.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna na divoko okyselená citronovou šťávou a vínem.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Játrová omáčka s rýží kterou dusíme doměkka.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Pečená krůtí stehna s vhodnou přílohou.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Kuřecí závitky s libečkem pečené v troubě.
Krůtí řízky recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla lázeňská kachna přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.