Recepty > polévky > lečová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 sklenice zeleninového leča (cca 500 g), 2-3 menší brambory, olej, 1 lžička mleté papriky, sůl, 1 lžička cukru, špetka sušené bazalky, 250 ml smetany na vaření, 1 lžíce hladké mouky
Recept na přípravu:
Na troše rozehřátého oleje osmahneme na kostičky pokrájené brambory. Přidáme papriku, zamícháme a zalijeme litrem vody. Osolíme a vaříme do poloměkka. Pak do hrnce přidáme lečo, smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, cukr a bazalku. Promícháme a povaříme do změknutí brambor. Podle chuti dosolíme.
Další recepty:
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Koprovka s vejcem uvařeným natvrdo.
Česnekový oukrop nalijeme na chléb.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme klobásy.
Mléková polévka s rýží a kompotovaným ovocem.
Polévka z červené řepy kterou zahustíme a krátce povaříme.
Krémová česnečka s brambory.
Cuketový kotlík podáváme s chlebem.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Polévka z červené čočky a rajčat
Lečová polévka přináší na české talíře svoji chuť.