Recepty > moučníky a dezerty > ledová káva se zmrzlinou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vrchovatá lžička instantní kávy, 1 lžička cukru krystal, 2 ks ledu, 2 vrchovaté lžíce zmrzliny, 1 dl mléka, 1 lžíce polévková rovná šlehačky ve spreji, špetka Granka
Recept na přípravu:
Do šejkru vložíme kostky ledu, kávu, trochu vody a cukr - protřepeme. Připravíme si pohár, do kterého dáme kostky ledu, pak zmrzlinu a vlijeme na to kávu ze šejkru. Dolijeme studeným mlékem. Dozdobíme šlehačkou a grankem.
Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Kachna na medu s broskvemi.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Ledová káva recept
Ledová káva se zmrzlinou vykouzlí v ústech lahodnou chuť.