Recepty > moučníky a dezerty > ledové ovoce
Suroviny potřebné pro přípravu:
250g měkkého tučného tvarohu, 250g zmrazeného lesního ovoce, 3 dl vína, 1,5 dl šlehačky, 2 vanilkové cukry
ovoce a strouhaná čokoláda na ozdobu
Recept na přípravu:
Nerozmrazené ovoce rozdělíme do skleniček nebo pohárů a zalijeme vínem. Tvaroh, vanilkové cukry a šlehačku vyšleháme na jemný krém a zdobičkou nastříkáme na ovoce. Ozdobíme ovocem a strouhanou čokoládou a ihned podáváme.
Další recepty:
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Dip z avokáda a majonézy.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Rohlíky ze špaldové mouky 15 - 20 minut pečeme.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Recept na jablečný štrůdl
Ledové ovoce vykouzlí na stole lahodnou chuť.