Recepty > polévky > ledvinková polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g ledvinek, 80 g sádla, 1 cibule, 100 g kořenové zeleniny, 40 g mouky, 1 lžička sladké papriky, polévkové koření, kmín, sůl
Recept na přípravu:
Hovězí nebo vepřové ledvinky odblaníme a nakrájíme na plátky. Na rozehřáté sádlo vložíme nakrájenou cibulku, papriku, kmín a vše osmahneme dozlatova. Přidáme ledvinky, zeleninu a dusíme do měkka. Pak přilijeme litr a půl vody, polévku zahustíme jíškou a ještě povaříme. Ledvinkovou polévku podáváme s na kostičky nakrájenou, osmaženou žemlí.
Další recepty:
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Italská rajčatová omáčka nakonec zjemníme máslem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou na talíři posypeme parmezánem.
Sýrové nočky do polévky se hodí i do vývarů.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Italská zeleninová polévka minestrone s parmezánem.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Kuřecí polévka s kukuřicí je lahodná pochoutka.
Kuřecí stehna s provensálským kořením dopékáme 20 minut.
Rajčatová česnečka
Ochutnejte recept ledvinková polévka.