Recepty > polévky > lehká kapří polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které jsou potřeba pro přípravu receptu, naleznete v textu.
Recept na přípravu:
Na 2 lžících olivového oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a na základ dáme na malé kostičky nakrájené kapří maso - počítáme na jednoho jedlíka necelou půlku obvyklé porce. Podle chuti osolíme, opepříme, poprášíme směsí sladké a pálivé papriky - opět poměr podle chuti a zalijeme dvěma sklenkami octové vody, stačí krátce povařit a nakonec vlijeme sklenku červeného vína.
Další recepty:
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Pikantní zelňačka s brambory.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Jahodové čatní ke smaženým masům.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Vánoční kapří polévka
Lehká kapří polévka přináší na talíře vytříbenou chuť.