Recepty

Recepty > polévky > lehká polévka ze šťovíku

Lehká polévka ze šťovíku

Suroviny potřebné pro přípravu:

svazeček šťovíkových listů, 3 kostky drůbežího vývaru, 200 ml bílého jogurtu, 2 nová koření, 4 bobkové listy, 2 menší mrkve, 8 brambor, vejce na tvrdo, sůl

Recept na přípravu:

Do dvou litrů vody vložíme bobkový list, nakrájenou mrkev, nakrájené brambory a drůbeží kostky. Vaříme, až je zelenina téměř měkká. Poté přidáme opláchnutý a nasekaný šťovík a vše vaříme dalších deset minut. Nakonec ještě podle potřeb mírně osolíme (nemusí to být nutné, kostky bývají slané dost), vmícháme jogurt, necháme projít varem a podáváme. Na každý talíř vložíme kromě polévky i pár čtvrtek vajec uvařených natvrdo.

Další recepty:
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Chřestová polévka z bílého chřestu ozdobená lístky čerstvého tymiánu.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme.
Polévka z červené řepy

Recepty
Motto

Lehká polévka ze šťovíku má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.