Recepty

Recepty > kuře > lehká vaječná omeleta s drůbeží náplní

Lehká vaječná omeleta s drůbeží náplní

Potřebné suroviny:

Omeleta: 2 vejce a 1 bílek, sůl, pažitka, tuk na opečení
Náplň: 10 g Hery, 10 g hladké mouky, 1/8 l mléka, sůl, kari koření, 50 g drůbežího masa, petrželka

Postup přípravy:

Vejce s bílkem dobře rozšleháme, osolíme a doplníme nadrobno nakrájenou pažitkou a na větší pánvi s rozehřátým tukem upravujeme. Tuto vaječnou omeletu opékáme jen po jedné straně, dáme na nahřátý talíř, do poloviny pokryjeme připravenou drůbeží náplní, druhou polovinou přiklopíme a podáváme se špenátem a vařenými brambory.

Náplň: z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme a povaříme ji s mlékem, doplníme ji nadrobno nakrájeným masem, solí a kari kořením. Promícháme.

Další jídla:
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Omeleta z ovesných vloček

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla lehká vaječná omeleta s drůbeží náplní přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.