Recepty > vánoční cukroví > lepené kokosky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Množství na 30-35 lepených kokosek: 3 bílky, 180 g cukru krystal, 180 g strouhaného kokosu, hrst proseté strouhanky, rybízová nebo jahodová marmeláda, kolečka z lineckého těsta, čokoládový nebo kakaový krém, čokoládová poleva, tuk na vymazání plechu, mouka na vysypání plechu
Postup přípravy:
Bílky vyšleháme v páře (ve větší nádobě s vařící vodou je ponořena menší nádoba s bílky) do tuhého sněhu. Za stálého šlehání přidáme postupně cukr, kokos a strouhanku. Tvoříme kuličky, které poklademe na vymazaný a moukou vysypaný plech a přimáčkneme. Sušíme (na minimum teploty) pozvolna v troubě do jemného zrůžovění. Na kolečko z lineckého těsta o průměru asi 3 cm nastříkáme kroužek z čokoládového krému, do středu naneseme trochu rybízové nebo jahodové marmelády a kokosku přilepíme. Spodní okraj vzniklého cukroví můžeme máčet v čokoládové polevě.
Další recepty:
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Vánoční cukroví pracny necháme proležet.
Fíkové pusinky s oříškem.
Křehký jablkovec ozdobíme šlehačkou a mátou.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Sněhové pusinky krátce pečeme a poté sušíme.
Kokosky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Kakaová buchta pečená dozlatova.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Kokosky plněné marmeládou meruňkovou.
Křehké kokosky upečeme do růžova.
Kokosová roláda s marmeládou necháme vychladnout a studenou nakrájíme.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Karobové kokosky
Tuto vánoční pochoutku přináší lepené kokosky.