Recepty

Recepty > kuře > letní kuře z jednoho hrnce

Letní kuře z jednoho hrnce

Potřebné suroviny:

8 spodních kuřecích stehen
2 lžíce olivového oleje
800 g brambor
1 palice česneku
2 menší cukety
200 ml kuřecího vývaru
1 citrón
1 červená chilli paprička
1 velká hrst bazalkových lístků

Postup přípravy:

Troubu si necháme vyhřát na teplotu 220°C. Na plech rozprostřeme kuřecí maso, oloupané a na kousky nakrájené brambory a jednotlivé, neoloupané, lehce promáčklé stroužky česneku. Poté vše zastříkneme olejem, přelijeme kuřecím vývarem, osolíme, opepříme a nakonec zastříkneme citrónovou šťávou. Vymačkané citrónové půlky přidáme taktéž do pekáče. Pečeme 45-50 minut, na posledních 15 minut přidáme do pekáče taktéž na špalíky nakrájené cukety a na nudličky nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek. Podáváme posypané bazalkou.

Další jídla:
Kachna na divoko okyselená citronovou šťávou a vínem.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Kuřecí závitky s libečkem pečené v troubě.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Kuřecí stehna na zelenině dopečeme nezakrytá.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Játrová omáčka s rýží kterou dusíme doměkka.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Pečená krůtí stehna s vhodnou přílohou.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Krůtí řízky recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla letní kuře z jednoho hrnce přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.