Recepty > kuře > letní kuřecí svíčková
Potřebné suroviny:
4 kuřecí plátky, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 5 kuliček celého pepře, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, tymián, 1 lžíce másla, trocha mléka, 2 lžičky hladké mouky, citrónová šťáva, sůl
Postup přípravy:
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, které osmahneme společně s kořením na másle. Přidáme plátky kuřecího masa a necháme lehce zatáhnout. Osolíme a vše zalijeme studenou vodou a necháme necelou hodinu vařit. Když je maso měkké, slijeme ho společně s kořením a zeleninou. Stranou si odložíme zeleninu, kterou důkladně rozmixujeme a zředíme podle potřeby uvařeným vývarem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, trochu mléka a případně dochutíme. Směs vlijeme zpátky do hrnce, pokud je potřeba, zahustíme ještě světlou jíškou a necháme společně s masem ještě chvíli provařit.
Další jídla:
Játrová omáčka s rýží jako s přílohou.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Máslové noky do polévky necháme povařit.
Treska s rajčaty přelitá vzniklou šťávou.
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Bavorská svíčková s brusinkami.
Kuřecí špíz s hranolkami a zeleninovým salátem.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Rychlé karbanátky smažíme na rozpáleném oleji.
Kuřecí řízky v jogurtu na rozehřátém oleji usmažíme.
Halušky se zelím a uzeným masem chvíli prohřejeme.
Kuřecí ragú
Recept, podle kterého je hračka připravit letní kuřecí svíčková.