Recepty > polévky > letní minestrone
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
menší cuketa, 2 mrkve, 3 rajčata, 2 stroužky česneku, tymián, bobkový list, nové koření, 3 lžíce kuskusu, sůl, pepř, polévkové koření bez soli a glutamátu
Recept na přípravu:
Zeleninu pokrájíme na kousky. Na oleji osmažíme mrkev, cuketu a česnek. Poté přidáme rajčata, bylinky, polévkové koření a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí mrkve a cukety (ne rozvařit). Poté vytáhneme bylinky, přidáme kuskus a ještě necháme chvíli vařit. Dochutíme, necháme chvíli probublat a poté ihned podáváme. Nejlépe s opečenými kostičkami pečiva a nastrouhaným parmezánem.
Další recepty:
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Toskánská Minestrone s bazalkou.
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Kaše z červené čočky pro děti s mlékem.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Zimní zeleninová polévka kterou plníme do krabiček a zmrazíme.
Italská rajčatová omáčka z konzervovaných rajčat.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Cuketová polévka s mrkví kterou podáváme s hoblinkami parmezánu.
Rajčatová polévka minestrone
Ochutnejte recept letní minestrone.