Recepty

Recepty > polévky > letní polévka

Letní polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 středně velký květák, 1 mrkev, 3 vrchovaté lžíce hrášku, 1,25 litru vody, 3 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany, 4-6 špenátových nebo mangoldových listů, 1 žloutek, 4-5 ředkviček, 4 lžíce tvrdého strouhaného sýra, sůl

Recept na přípravu:

Květák opereme a rozebereme na růžičky. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Zároveň s hráškem dáme vše do vody a povaříme v osolené vodě téměř do měkka. Mouku rozmícháme v mléku, přilijeme k zelenině, vložíme umyté špenátové listy a za občasného zamíchání dovaříme do měkka. Odstavíme a vmícháme smetanu s rozkvedlaným žloutkem, případně ještě dochutíme solí. Do hotové polévky vložíme na lístečky nakrájené nebo strouhané ředkvičky. Na talíři nasypeme do polévky strouhaný tvrdý sýr.

Další recepty:
Tyrolské knedlíčky do polévky zaváříme.
Játrová knedlíčková polévka di které přidáme nudle.
Hustá květáková polévka zjemněná smetanou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Játrová omáčka se zakysanou smetanou a rýží jako přílohou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme přidáme kousky vychlazeného másla.
Chřestový krém krátce povaříme.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Recept na květákové placičky se sýrem

Recepty
Motto

Letní polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.