Recepty > polévky > letní polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 středně velký květák, 1 mrkev, 3 vrchovaté lžíce hrášku, 1,25 litru vody, 3 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany, 4-6 špenátových nebo mangoldových listů, 1 žloutek, 4-5 ředkviček, 4 lžíce tvrdého strouhaného sýra, sůl
Recept na přípravu:
Květák opereme a rozebereme na růžičky. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Zároveň s hráškem dáme vše do vody a povaříme v osolené vodě téměř do měkka. Mouku rozmícháme v mléku, přilijeme k zelenině, vložíme umyté špenátové listy a za občasného zamíchání dovaříme do měkka. Odstavíme a vmícháme smetanu s rozkvedlaným žloutkem, případně ještě dochutíme solí. Do hotové polévky vložíme na lístečky nakrájené nebo strouhané ředkvičky. Na talíři nasypeme do polévky strouhaný tvrdý sýr.
Další recepty:
Tyrolské knedlíčky do polévky zaváříme.
Játrová knedlíčková polévka di které přidáme nudle.
Hustá květáková polévka zjemněná smetanou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Játrová omáčka se zakysanou smetanou a rýží jako přílohou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme přidáme kousky vychlazeného másla.
Chřestový krém krátce povaříme.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Recept na květákové placičky se sýrem
Letní polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.