Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
300 g tepelně zpracovaného masa (například maso obrané z kuřecího skeletu z polévkového vývaru), 2 nožky párkového salámu, 1 cibule, 4 vajíčka, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička kari koření, sůl, pepř, olej
Postup přípravy:
Smícháme na nudličky pokrájené tepelně upravené maso, přidáme nakrájenou cibuli, dle chuti osolíme a opepříme. Dále přidáme tenké, asi 2 cm dlouhé nudličky pokrájeného párkového salámu, sojovou omáčku a kari koření. Na závěr přidáme 4 vrchovaté lžíce hladké mouky a 4 vajíčka. Vše důkladně prohněteme, aby se všechny komponenty dobře spojily. Na rozehřátém oleji osmažíme polovinu směsi, obrátíme a osmažíme i druhou stranu. Totéž následně provedeme i s druhou polovinou směsi. Takto osmažené řízky rozpůlíme, čímž získáme 4 krásné porce. Jako přílohu podáváme vařené brambory či bramborové hranolky s tatarskou omáčkou a zeleninový salát.
Další jídla:
Kachní stehna se zelím pečeme v pekáčku bez tuku.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Chilli con carne z fazolí.
Plněné kuřecí řízky se strouhaným křenem.
Kuře na kari koření.
Kuřecí špízy se smetanovou omáčkou, kterou je přelijeme.
Hovězí guláš na červeném víně - umyté maso nakrájíme na kostky...
Těstoviny s rajčaty a bazalkou - těstoviny uvaříme podle návodu...
Segedínský guláš - nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme...
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem v trojobalu.
Pečené kuře na bazalce během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Kuřecí špíz
Recept, podle kterého připravíme pokrm levný řízek.