Recepty > polévky > lidová rybí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g očištěné a vykuchané ryby, 1 a 1/2 cibule, 3 brambory, 1 mrkev, 2 kousky řapíkatého celeru, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rybu zalijeme sedmi skleničkami vody a postavíme na malý plamínek a přidáme zeleninu. Ochutíme pepřem, promícháme, zvětšíme plamen uvedeme do varu, osolíme a plamen opět stáhneme na malý. Vaříme, až je ryba i zelenina měkká.
Další recepty:
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Postní polévka chutná i v době půstu.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krevetová polévka s bazalkou.
Sýrová polévka se zeleninou
Lidová rybí polévka má své kouzlo.