Recepty

Recepty > zeleninové > lilek s masem

Lilek s masem

Potřebné suroviny:

Množství na 2 porce: 2 stroužky česneku, 2 polévková lžíce ostrého kečupu, 100 g lilku, 30 g másla, 10 g sušeného oregana, 0,5 kávové lžičky mletého pepře, 10 g naťe petržele, 1 kávová lžička soli, 100 g vepřového masa pečeného

Postup přípravy:

Lilek umyjeme, po délce rozkrojíme, lžíci částečně vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme, nakrájíme, vložíme do skleněné mísy, přidáme máslo a vložíme do mikrovlnné trouby na 1,5 minuty. K česneku přidáme připravenou dužinu z lilku, vrátíme mísu do mikrovlnné trouby na 2 minuty. Nakonec do mísy přidáme přidáme na strojku pomleté maso, nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř, všechny suroviny promícháme dohromady, naplníme připravené půlky lilku, naplněný lilek položíme do mísy a dusíme 3 minuty. Hotový pokrm vytáhneme z mikrovlnné trouby, posypeme oreganem, přiklopené necháme 2 minuty ustálit a podáváme.

Další jídla:
Svíčková z dýně hokaidó můžeme ji zahustit sojovou smetanou.
Zeleninová polévka s vajíčkem.
Placky z dýně Hokaido s čerstvým zeleninovým salátem.
Tvarohová pomazánka s mrkví k namazání na chleba.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Pečená dýně Hokkaido s brambory přelijeme ji kysanou smetanou s bylinkami.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Francouzské kuře s lilkem

Recepty
Motto

Lilek s masem rozezní chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.