Recepty > kuře > lilek s uzenými stehny
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 lilek, 2 uzená kuřecí stehna, 2 plátky eidamu nebo ementálu, 100 g balkánského sýru, provensálské koření, sůl, olivový olej
Postup přípravy:
Lilek podélně rozřízneme na poloviny, vydlabeme vnitřek aby na okraji zůstal cca 1 cm lem. Osolíme a poloviny otočíme dnem vzhůru, aby se mohly odpotit. Mezitím obereme uzená kuřecí stehna a pokrájíme na kousky. Vypocené lilky osušíme utěrkou. Pekáček vymažeme trochou tuku a vožíme do něj lilky, mírně je osolíme, okořeníme provensálským kořením, do každé poloviny položíme plátek sýra, nasypeme kuřecí maso, trochu okořeníme zakápneme olivovým olejem a dáme do trouby vyhřáté na cca 180-200 °C. Po asi 10 minutách pečení zasypeme lilky nastrouhaným balkánským sýrem a dopečeme.
Podáváme s brambory nebo s hranolky.
Další jídla:
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Vajíčková tlačenka kterou vaříme 2 hodiny na mírném ohni.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Španělská omeleta do které vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Bramborová kaše - brambory rozmačkáme a ušleháme ručním šlehačem.
Kuřecí játra zapečená ve slanině podáváme s vařenými brambory.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Francouzské kuře s lilkem a brambory jako přílohou.
Játra na cibulce
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm lilek s uzenými stehny.