Recepty

Recepty > vánoční cukroví > linecká srdíčka

Linecká srdíčka

Potřebné suroviny:

Nnožství na 5 plechů: 30dkg hladké mouky, 20 dkg Hery nebo másla, 2 vaječné žloutky, 10 dkg moučkového cukru
Do části těsta můžeme zapracovat 2 lžice kakaa, těsto bude tmavé

Postup přípravy:

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet v lednici. Vál poprášíme moukou a těsto rozválíme na asi 2 milimetrový plát. Pomocí vykrajovátek vykrajujeme tvary, které pečeme v troubě při 170 °C asi 20 minut. Nesmí být dohněda. Po úplném vychladnutí slepujeme višňovou anebo rybízovou marmeládou. Zdobíme čokoládou ze sáčku, sypáním, perličkami či ořechy.

Další recepty:
Kokosové pracny před podáváním pocukrujeme.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Kokosky raz dva pečeme 10 minut dozlatova.
Dia kokosky spodní částí namáčíme v dia čokoládě.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Margotky namažeme polevou.
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů uložíme na dva týdny v chladu.
Těsto na pracny vtlačujeme do formiček.
Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Recepty
Motto

Linecká srdíčka přináší recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.